تاریخ انتشار : 9 بهمن 1391 11:33

رييس توانبخشي بهزيستي خبر داد

احداث دو پايانه مسافربري مخصوص معلولين

افتتاح دو پایانه ویژه معلولان/ واریز سهمیه بنزین 3ماهه دوم سال معلولان
    طبنا: معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از واریز سهمیه سوخت بنزین سه ماهه دوم سال به 45 هزار معلول واجد شرایط خبر داد.

یحیی سخنگویی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی طبنا از ایجاد دو پایانه حمل و نقل ویژه معلولان با استفاده از 50 ون مناسب‌سازی شده سازمان بهزیستی در تهران و سایر استانها خبر داد.

وی افزود: 50 تا ون در اختیار کلان شهر ها قرار دادیم و با توجه به شرایط شهر تهران بیشتر این ون ها در تهران به فعالیت و خدمت رسانی مشغول خواهند شد.

وی ادامه داد: سامانه حمل و نقل ویژه معلولین با توجه به تمرکز معلولین و ایاب و ذهاب آنها خدمت رسانی خواهد کرد و در آینده ای نزدیک شاهد امکان گسترش این سامانه خواهیم بود.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی اظهار داشت : مبلغ 180 هزارتومان به افرادی که تحت پوشش هزینه ایاب و ذهاب هستند پرداخت خواهد شد و با ارائه خدمات حمل و نقل توسط ون ها تعداد بیشتری از معلولین از این خدمات بهره مند خواهند شد.

وی همچنین در خصوص ورود معلولین به جامعه افزود: معلولین از سنین پایین تر باید در جامعه قرار بگیرند و در فضایی یکسان آموزش ببینند.

وی در خصوص اینکه فضا سازی مناسب باید در مهد کودک ها انجام بگیرد افزود: مهد کودک ها موظف هستند این فضا سازی را انجام دهند و پذیرای کودکان معلول در کنار کودکان سالم باشند و هیچ تفاوتی از نظر آموزشی میان آنها قائل نشوند.

سخنگویی در ادامه افزود: تنها معلولان ذهنی حاد و نابینایان باید در مدارس استثنایی تحصیل کنند و دیگر معلولان دارای هوش نرمال باید با افراد سالم در یک مدرسه درس بخوانند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی در ادامه با اشاره به اعلامیه سازمان بهداشت جهانی در زمینه آموزش و پرورش کودکان معلول گفت: طبق این اعلامیه باید آموزش و پرورش در مدارس ابتدایی ساعاتی اضافه را برای آموزش کودکان معلول اختصاص داده و اضافه کار معلمانش را پرداخت کند، اما این امر در مدارس ما محقق نمی‌شود.

وی همچنین از واگذاری 10 هزار ویلچربه معلولین خبر داد و افزود: مابه التفاوت بنزین در سه ماهه دوم سال به استانها ارسال خواهد شد و حدود 10 هزارتومان برای هر معلول در نظر خواهیم گرفت.

وی در پایان به روز ملی معلولین اشاره کرد و افزود: برای روز 12 آذر برنامه های خاصی خواهیم داشت البته با توجه به اینکه در ایام محرم هستیم شرایط برپایی این مراسم متفاوت خواهد بود.